Tuon viisauden päästi suustaan perjantaina työkaverini kun lamasta oli puhe. Jäin sitä hetkeksi pohtimaan ja niin se varmaan on...

Sunnuntaina katsoin tallentamani nauhoituksen Alexander Vikistä, hän loi uskomattoman IT-kuplan pörssissä. Osakkeiden hinnat nousivat vuodessa 70 000 %. Herra Vik kääri itse 400 miljoonaa dollaria myymällä osakkeitaan oikeaan aikaan ja selvisi puhtain paperein. Hän elelee nykyisin mukavassa huvilassa Monacossa meren rannalla. 

Ohjelman väliotsikot:
Hyvä koulutus
Oikea ajoitus
Historian opetukset
Harjoittele
Osta oikeaan hintaan
Hankkiudu eroon muista omistajista
Hyvä tarina
Näy ja kuulu
Tee itsesi isoksi
Laske hintaa
Vertaa itseäsi parempiin
Myy ennenkuin muut myyvät

 ***
Mitä tästä opimme? Köyhän ja rikkaankin kannattaa olla tarkkana rahojensa kanssa, jos joku asia kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on liian hyvää ollakseen totta.
Kun raha tekee katoamistemppunsa, on hyvä miettiä miten voisi estää rahojen katoamisen omasta lompakostaan jonkun toisen lompakkoon.

***
Hieman samaa asiaa sivuaa Pohojan Akka, kun varoittelee uhraamasta rahojaan eri markkinamiehille, joita nykyisin on pilvin pimein. Jos perustat yrityksen, sinulle myydään puoliväkisin jos minkänäköistä hakemistopalveluja nettiin = täysin turhia, mutta joku käärii niillä rahaa.
Jos synnyt / kuolet, sama juttu, markkinamiehet kolkuttavat ovellasi, soittelevat kännykkääsi ja lähestyvät sähköpostitse. Joku on aina valmis auttamaan rahan siirtymistä paikasta A paikkaan B.